Nashville

Nashville

Nashville

Voorstelrondje: Nashville

Welkom, Nashville!

Nashville heeft een bijzondere levensloop die hem heeft gevormd tot het wijze en vriendelijke paard dat hij vandaag is. Zijn vroege jaren bracht hij door in de uiterwaarden, vlak naast de rivier, samen met een groep andere jonge paarden. In deze natuurlijke omgeving leerde hij vrij en onbezorgd op te groeien. Gedurende die eerste jaren kwam hij nauwelijks in contact met mensen, waardoor hij op een rustige en natuurlijke manier volwassen werd.

Toen Nashville ongeveer 2,5 à 3 jaar oud was, werd hij samen met een paar andere paarden gekocht door de manege-eigenaar van toen. Hier begon zijn overgang naar het leven als manegepaard. Aanvankelijk moest Nashville wennen aan de nabijheid van mensen, maar al snel bleek hij een rustig en vriendelijk karakter te hebben. Na een tijdje werd hij ingereden en ontdekte hij dat hij genieten kon van zijn nieuwe rol.

Nashville bleek een veelzijdig talent te zijn. Hij deed enthousiast mee aan de manege- en caroussellessen en genoot van buitenritten. Af en toe maakte hij ook graag een sprongetje. Zijn rustige aard en bereidwilligheid maakten hem geliefd bij zowel ruiters als instructeurs. Later werd hij geleased door een meisje dat officiële wedstrijden met hem reed, en hij trok zelfs nog even een wagen. Nashville had vele talenten en paste zich gemakkelijk aan nieuwe uitdagingen aan.

Toen de manege 21 jaar geleden werd overgenomen door de huidige eigenaar, was Nashville een van de 20 paarden die meeverhuisden. Het bleek een nieuwe start voor hem, maar zijn vriendelijke aard en bereidwilligheid bleven onveranderd. Na verloop van tijd begon Nashville wat last van zijn rug te krijgen, en werd hij uit de lessen gehaald. Hij verdiende zijn welverdiende pensioen op de HartenWeide, waar hij van zijn rust kon genieten.

Nashville heeft waarschijnlijk een paar jaren meer geleefd dan wat in zijn paspoort staat vermeld. Zijn rijke ervaring en kalme persoonlijkheid zijn het bewijs van een lang en vervullend leven.

Naast Nashville woonde Sam al snel op dezelfde manege. Sam was net zo braaf als Nashville, maar soms iets joliger in zijn enthousiasme. Veel kinderen hebben op Sam leren rijden, en net als Nashville genoot hij van caroussellessen, buitenritten en af en toe een sprongetje. De twee paarden trokken altijd veel met elkaar op. Nashville leidde vaak de weg, met Sam volgzaam achter hem aan.

Toen de wei van de Hartenhoeve werd verkocht, leek het erop dat Sam en Nashville een nieuw thuis zouden moeten zoeken. Dankzij de vrijgevigheid van Marleen Van Beek-Coldeweijer kunnen beide vrienden nu genieten van hun welverdiende pensioen op hun eigen hemel op aarde. Hier worden ze schaamteloos verwend en kunnen ze samen zorgeloos van hun oude dag genieten.

Nashville, samen met zijn beste vriend Sam, verdient deze prachtige plek na een leven van hard werken en het brengen van zoveel vreugde aan mensen. We zijn dankbaar dat we hen dit geluk kunnen bieden, en we weten zeker dat ze nog vele gelukkige jaren samen zullen hebben. Welkom in je nieuwe thuis, Nashville!