Berry

Berry

Berry

Afscheid van Berry

Er zijn maar weinig woorden zo definitief als afscheid. Vandaag was weer zo’n dag met een definitief zwart randje.

Berry, soms kom je in je leven paarden tegen die af en toe onzichtbaar lijken, maar toch altijd op een bijzondere manier aanwezig zijn. Jij was zo’n paard met een speciale uitstraling. Je hield jezelf altijd een beetje op de achtergrond, maar wist altijd de aandacht naar je toe te trekken.

Berry, onze stoere, mooie man met zijn bijzondere witte wimpers, waardoor hij een prinselijke uitstraling kreeg. Niet dat hij zich als een prins gedroeg, Berry was meer het type paard dat dacht: “Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” Berry was de rust zelve, een fijne leermeester op de manege in zijn beginjaren, later een trouwe vriend voor Heleen en haar gezin, en na zijn echte pensioen een hechte maat voor Bravour.

Berry was zo’n paard dat je volkomen op je gemak kon stellen. Met hem in de buurt, kwam het wel goed. Samen in de wei, daar waar je het liefste was, zij aan zij de lekkerste grasjes eten, zij aan zij genieten van het zonnetje op jullie grijze koppies, zij aan zij samen met Bravour die echte VIP-behandeling over je heen laten komen die alleen de alleroudste oudjes krijgen. En als je samen bijna 70 bent, dan hoor je bij de alleroudsten.

Een mooie leeftijd, die veel paarden niet halen, waar je met recht trots op mocht zijn, en waar we met liefde nog veel meer jaren aan hadden vastgeplakt. Maar wat wij graag willen, daar wordt meestal geen gehoor aan gegeven, en dat was ook deze keer het geval.

Waar we begin deze week nog vol vertrouwen waren op een goede afloop, stapelden de zorgen steeds meer op naarmate de dagen verstreken. Helaas bleek vanochtend dat onze zorgen niet onterecht waren. Nadat gisteravond en vanochtend de dierenarts Berry weer een spoedbezoek moest brengen vanwege koliek, werd steeds duidelijker dat we de strijd aan het verliezen waren.

De laatste keer zij aan zij met Bravour, lekker buiten daar waar je het liefste was, met een minizonnetje op je koppie… Maar vanaf nu zonder pijn.

Dag mooie man met je mooie wimpers, we zullen je missen.

Rust zacht, Berry.