Klusdag

Klusdag

Woensdag 29 Mei klusdag met Joint Meteorologische groep Vliegbasis Woensdrecht stond groot op de kalender.

Eigenlijk zouden we aan de slag gaan met de paddockroosters, maar gezien de waterstand en het risico op gezonken schoenen, natte voeten en glijpartijen hebben we 2 andere projecten naar voren gehaald.

Er waren 5 nieuwe hooiruiven besteld voor in de paddocks zodat de paarden gecentreerd gaan staan eten en we dus geen 3 plekken modder houden, maar dit minimaliseren naar 1 modderplek per paddock. En op deze plek komen dan de modderroosters onder en rond de hooiruiven, zodat de paarden daar altijd droog kunnen staan. Hierdoor bespaarden we een enorm bedrag op de roosters (want nu hoeven niet de volledige paddocks onder de roosters gelegd te worden, maar een deel daarvan).

Op het werk bij Astrid ( een van onze vrijwilligsters ) zochten ze nog een saamhorigheidsproject, en daar werd enthousiast op gereageerd. Die hooiruiven wilden ze graag als project in elkaar zetten, een super mooi aanbod!

Naast het opvangen van paarden willen we ook een plekje aanbieden voor een aantal ex legbatterijkipjes van stichting Red een Legkip. Daar was al een kippenhok voor onderweg, dus dat werd project nummer 2 voor die dag.

Bij aankomst een bakje koffie met wat lekkers, uitleg over de stichting en de projecten. De klusvrijwilligers kozen zelf wat ze graag wilden doen, dus een ploegje aan de slag met het kippenhok en een ploegje met de hooiruiven. Uiteraard was het weer gezellig regenachtig weer, dus de paarden genoten vanuit hun stallen van de kluskunsten.

Tussen de middag even wat warm gegeten en weer door met als eindresultaat een super mooie hooiruif voor de oudjes en een even zo mooi kippenhok.

Hulptroepen bedankt!