Twee Feestelijke Mededelingen Vandaag!

Twee Feestelijke Mededelingen Vandaag!

Twee Feestelijke Mededelingen Vandaag!

We hebben vandaag twee feestelijke mededelingen!

Onze lieve Alex mocht vandaag weer een heleboel kaarsjes op haar taart uitblazen. We hopen haar dit jaar opnieuw 365 cadeautjes te mogen geven, want elke dag is een cadeautje voor onze oudjes. Gefeliciteerd Alex!

Voor wie voortaan ook elke dag een cadeautje zal zijn, is Black Jack. Al onze opvangoudjes hebben tijdens hun carrière hun beste beentje voor gezet, vaak zonder te mokken of te morren, ook als ze zelf niet zo geweldig in hun lijf zaten. Dat ze daarmee zichzelf regelmatig voorbij hebben gelopen, spreekt voor zich.

Ook Black Jack was zo’n enorme lieverd die zichzelf voorbij liep. Gelukkig trok de manege voor hem aan de rem door hem minder uurtjes in te zetten, veel rust te geven en hem diverse malen te laten behandelen. Nu hij weer een terugval had, hebben ze snel besloten dat het genoeg was geweest. Hij kon met pensioen, en dat had hij dik verdiend.

Tijdens de ponykampen, de mooie buitenritjes en de lessen in de bak zijn er ontelbaar veel herinneringen gemaakt door velen op de rug van Black Jack. Maar nu mag hij het stokje overdragen en zelf gaan genieten met zijn mooie zwarte neus in het gras.

Dit was niet eenvoudig, want kort daarvoor was er al met de pet rondgegaan op de manege voor knappe Sterre, die ook fijn met pensioen mocht gaan. Om op zo’n korte termijn weer voldoende mensen te vinden die garant wilden staan voor het pensioen van Black Jack, zou niet makkelijk worden. Maar hem in de kou laten staan was geen optie.

Dankzij een geweldige, lieve dame die hem graag zijn pensioen gunt, is het gelukt om de eerste tijd te overbruggen. We hopen dat er binnenkort nog wat extra formulieren voor hem binnenkomen.

Genoeg gezaag voor nu over altijd weer dat eeuwige struikelblok (de financiën), maar het is helaas nodig om de paarden op de juiste manier te kunnen verzorgen. Ook een kleine maandelijkse bijdrage is van harte welkom. Dit maakt het zoveel makkelijker om oudjes zoals Black Jack hun welverdiende pensioen te gunnen.

Gisteren hebben we Black Jack opgehaald. Volgens mij was hij al ingeseind, want binnen twee minuten stond hij in de trailer te knabbelen aan de hooizak die er voor hem inhing. Bij het opdraaien naar de snelweg hinnikte hij nog even heel hard zijn afscheid naar zijn oude collega’s (of wie weet was het een “tot ziens!!!”). Vanaf daar reden we zijn mooie (hopelijk lange) pensioen tegemoet.

Hij was een keurige passagier in de trailer, helemaal op zijn gemak. Eenmaal op zijn nieuwe vakantieadres was hij vooral nieuwsgierig naar de andere pony’s die daar staan en genieten van hun leventje bij Marleen. Daarna dook hij direct met zijn neus in het heerlijke gras en kruidenmengsel op de wei.

Wat een lieverd, gelijk al zo ontzettend tevreden en dankbaar. Voor ons is het elke keer weer een mooi genietmomentje. Voor nu is het weer gelukt om er weer één te redden, en we hebben goede hoop dat Black Jack tijdens zijn carrière zoveel harten heeft gestolen dat de rest van zijn oude dag zorgeloos mag zijn.

Voor iedereen die nu al een bijdrage heeft gedaan voor zijn oude dag of een formuliertje heeft ingevuld, enorm bedankt namens een intens tevreden Black Jack. En Monique Dorst en Marleen, jullie ontzettend bedankt voor het meedenken in deze super oplossing voor Black Jack!

Hartelijke groeten van ons en Black Jack!