Maxima

Maxima

Maxima: Een Koninklijke Dame met een Eigenzinnig Karakter

Geboren: Onbekend | Overleden: 27-08-2019


Lieve Maxima,


Wat een avontuur was het, jouw reis van Manege de Hoge Devel in Zwijndrecht naar ons 4-ever home. Bij fam. de Koning stond je bekend als “Tante Pollewops”, terwijl wij je liefkozend “Max” noemden. Een koninklijke naam voor een paardje met een eigenzinnig karakter, dat zich soms als een prinsesje en soms als een draak gedroeg.

Bij jouw aankomst werd al snel duidelijk dat je gezondheidsproblemen had, met name aan je luchtwegen en gebit. Maar je was een vechter, een echte doorzetter. Ondanks de uitdagingen waar je voor stond, genoot je met volle teugen van je pensioen. Het weideseizoen opende voor jou als een nieuwe wereld vol gras en vrijheid.

Toen je gebitsproblemen verergerden, stonden we voor een nieuwe uitdaging. De tandziekte EORHT had je gebit ernstig aangetast, maar je doorstond de behandelingen als een ware kampioen. Een koliekaanval bracht ons even aan het schrikken, maar met de juiste zorg en medicatie kwam je er weer bovenop. Je genoot van je vrijheid, zelfs als dat betekende dat je een sprintje trok richting de hooicontainer!

Het voorjaar bracht nieuwe hoop, nieuwe kansen. Samen met Diamond zou je een paar dagen gaan logeren op de paardenpraktijk West Brabant voor verdere behandeling aan je gebit. Maar jou kennende, had je daar andere plannen over. Je bleef trouw aan je vriendinnen, en dat respecteerden we.

De zomer bracht nog momenten van genot, maar helaas werden je gezondheidsproblemen steeds groter. Ondanks al onze inspanningen, moesten we je uiteindelijk laten gaan. Temidden van je vriendinnen, waar je zo graag was, hebben we afscheid van je genomen. En hoewel je een leegte achterlaat op de wei, in de stal en in ons hart, zijn we dankbaar voor de tijd die we met je mochten doorbrengen.

Lieve, gekke Max, we zullen je streken, je dankbaarheid en je eigenwijze karakter nooit vergeten. Rust zacht, lieve vriendin.


Met dank aan Manege de Hoge Devel in Zwijndrecht en fam. de Koning.