Bestuur

Bestuur Stichting Manegepaardenpensioenfonds

Dit zijn de personen die samen ons bestuur vormen:

Carola Poot – Voorzitter en Oprichtster

Mijn naam is Carola Poot, geboren op 21 maart 1978 in Scherpenisse (eiland Tholen). Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Sint Maartensdijk, en mijn tweede jeugd in Bergen op Zoom.

Van jongs af aan wilde ik een paard, maar mijn ouders gaven toe aan mijn smeekbeden met konijnen, katten, een schildpad en een klein leger vissen. Mijn liefde voor paarden werd in mijn puberteit even opzij gezet voor volleybal, maar op mijn 25e herontdekte ik mijn passie voor paarden dankzij een cadeaubon voor paardrijlessen.

Deze passie leidde tot de aanschaf van mijn eigen paard, Luna. Samen met Luna heb ik vele avonturen beleefd, zowel in de bak als in het bos. Toen mijn lievelingspaard op de manege naar de slacht werd gebracht, besloot ik dat ik iets wilde doen voor paarden die hun werk niet meer aankonden. Dit leidde tot de oprichting van de Stichting Manegepaardenpensioenfonds.

Onze stichting heeft inmiddels 24 paarden een fijn pensioen kunnen bieden, iets waar ik ontzettend trots op ben. Ik ben me ervan bewust dat dit niet mogelijk was geweest zonder de steun van onze donateurs, waarvoor ik heel dankbaar ben.

Angelique Jongbloets – Bestuurslid

Mijn naam is Angelique Jongbloets. Ik ben paardendierenarts en heb een eigen paardenkliniek in Roosendaal, genaamd Paardenpraktijk West-Brabant. In onze praktijk zien wij vaak hardwerkende manegepaarden die, als ze oud of ziek zijn, geen goede oude dag krijgen. De stichting Manegepaardenpensioenfonds biedt hiervoor een oplossing, en ik ben trots om dit initiatief te ondersteunen.


Martha Poot-Franke – Secretaris

Als moeder van Carola wil ik haar graag helpen haar dromen te realiseren. Bijna 50 paarden en 13 jaar later blijkt hoe belangrijk deze stichting is. Ik ben verantwoordelijk voor de administratieve kant van de stichting, zodat Carola zich kan focussen op de zorg voor de paarden. Samen met mijn man Koos zijn we betrokken bij diverse evenementen en activiteiten voor de stichting.Tirza Brouwer – Bestuurslid

Mijn naam is Tirza Brouwer, ik werk als loopbaan- en paardencoach. Mijn paard Yenthel, een voormalig manegepaard met artrose, bracht me op het pad van paardencoaching. Dankzij het Manegepaardenpensioenfonds krijgen paarden zoals Yenthel een nieuw tehuis. Ik draag graag mijn steentje bij in het bestuur om Carola te ondersteunen en deze paarden een fijne oude dag te bieden.Jeanette Sonneveld-van der Maarel – Penningmeester

Mijn naam is Jeanette Sonneveld-van der Maarel, ik woon in Ossendrecht met mijn man Lennart, onze kinderen en onze dieren. Ik heb een administratie- en belastingadvieskantoor aan huis. Vijf jaar geleden verhuisden we naar Ossendrecht, waar onze paarden hun pensioen genieten. Als penningmeester ondersteun ik het financiële gebeuren rondom het Manegepaardenpensioenfonds en help ik graag mee met de verzorging van de paarden. Ik draag alle paarden een warm hart toe en wil hen graag een goede oude dag geven, net zoals de manegepony’s en -paarden waar ik als kind op leerde rijden.


Contact

Wilt u meer weten of ons helpen met een vaste maandelijkse bijdrage? Neem dan contact met ons op.

Je kunt niet alle paarden van de wereld redden, maar wel één dier het leven gunnen.