Wat Bieden Wij Onze Pensioenpaarden?

Bij ons mogen de paarden alles en moeten niets!

Onze paarden genieten dagelijks van weidegang. Bij slecht weer kunnen ze minder lang naar buiten, en bij extreme omstandigheden zoals vorst, sneeuw of hagel blijven ze binnen. Maar als de zon schijnt en de temperatuur het toelaat, brengen ze graag de hele dag buiten door met spelen, grazen en luieren in de zon. En dat kan en mag allemaal bij ons!

Aanmelding van Paarden

Elke manege die een fijn alternatief zoekt voor uitgewerkte paarden, kan een paard of pony bij ons aanmelden. Vervolgens begint de zoektocht naar sponsoren en donateurs voor het betreffende dier.

Financiële Afhankelijkheid

Wij zijn een stichting die volledig afhankelijk is van donateurs en sponsoren; we ontvangen geen enkele vorm van subsidie. Dit betekent dat we zelf aan de slag moeten om de benodigde fondsen te verzamelen.

Kosten en Donaties

De kosten voor stalling, voeding en medische zorg zijn aanzienlijk. Daarom zoeken we mensen die bereid zijn om elke maand een klein bedrag structureel te doneren, dit kan al vanaf €2,50 per maand. Zodra het benodigde bedrag aan donateurs is verzameld, kan het gelukkige paard met pensioen en genieten van zijn of haar oude dag.

Het benodigde maandbedrag per paard is € 300. Dit bedrag dekt stalling, weidegang, voeding, wormenkuren en een stukje reserve voor dierenarts, hoefsmid en tandarts.

Verantwoordelijkheid en Zorg

Nadat het paard bij ons is gekomen, valt het volledig onder onze verantwoordelijkheid, inclusief alle kosten. Het dier wordt bij aankomst officieel overgedragen aan de stichting.

De oude eigenaar, of fans van het dier, worden via een nieuwsbrief per e-mail op de hoogte gehouden van het wel en wee van de paarden. Ze zijn altijd welkom om het dier te komen bezoeken (wel op afspraak).

Huisvesting en Zorg

De paarden hebben bij ons allemaal hun eigen stal en staan in groepjes verdeeld over de weides. Hierdoor kunnen we de dieren die extra zorg en aandacht nodig hebben beter in de gaten houden en daarop inspelen, bijvoorbeeld door ze bij te voeren of eerder naar binnen te halen.

Onze paarden en pony’s worden niet meer ingezet, bereden of doorverhandeld. Ze blijven bij ons tot ze uiteindelijk overlijden.

Overgang van Donateurs

Als een paard overlijdt, worden de donateurs automatisch overgezet naar de algemene donateurs. De maandelijkse afschrijving blijft doorlopen tot wederopzegging en zal worden gebruikt voor de overige paarden.

Uw Steun

Wilt u ons helpen met een vaste maandelijkse bijdrage? Alle steun is van harte welkom. Alleen zo kunnen wij de paarden een fijne oude dag bezorgen. Neem contact met ons op voor meer info.

Je kunt niet alle paarden van de wereld redden, maar wel één dier het leven gunnen.