Het Ontstaan van Stichting Manegepaardenpensioenfonds

Welkom op de website van het Manegepaardenpensioenfonds. Ik hoop dat u veel plezier beleeft aan het lezen en bekijken van onze inhoud. Begrijpelijk dat u nu ook wel eens wilt weten welk paardenmens er schuilgaat achter het Manegepaardenpensioenfonds, vandaar dat ik u graag meer vertel over mezelf.

Mijn naam is Carola Poot, geboren op 21 maart 1978 in Scherpenisse (eiland Tholen). Mijn jeugd bracht ik door in Sint Maartensdijk en later in Bergen op Zoom. Als jong meisje zeurde ik mijn ouders vaak de oren van hun hoofd omdat ik een paard wilde. Helaas bleef het bij een konijn, een paar katten, een schildpad en een klein leger vissen.

In mijn puberteit maakte mijn paardenwens plaats voor andere interesses, zoals volleybal. Tot mijn 25e dacht ik niet meer aan paarden, druk bezig met werk en de verzorging van een menagerie van gedumpte of gewonde dieren.

Een onverwachte paardrijles veranderde alles. Wat begon als een eenmalige verrassing, mondde uit in een passie. Ik reed steeds vaker en kreeg uiteindelijk mijn eigen paard, Luna, een eigenwijze zwarte merrie van 10 jaar. Luna en ik genoten samen van buitenritten en zelfs van wedstrijden, ondanks dat ze niet altijd volgens de regels speelde.

Mijn liefde voor paarden en het verdriet over mijn lievelingspaard dat naar de slacht werd gebracht, leidde tot de oprichting van het Manegepaardenpensioenfonds. Nu kan ik met trots zeggen dat de Stichting een groep van 24 dieren heeft opgevangen en een pensioen heeft gegeven. Luna blijft de rest van haar leven bij mij, ondanks dat ze mijn aandacht nu moet delen met veel andere paarden.

Ik ben ontzettend trots op wat we met de Stichting hebben bereikt en dankbaar voor de steun van onze donateurs. Hartelijk dank voor uw steun en vertrouwen.

Met vriendelijke groet,

Carola Poot
Stichting Manegepaardenpensioenfonds