Over Ons

Stichting Manegepaarden pensioenfonds

Opgericht in 2003, Stichting Manegepaardenpensioenfonds zet zich in voor het welzijn van manegepaarden, kermispony’s, politiepaarden, en circuspaarden. Wij geloven dat deze dieren, net als mensen, recht hebben op een pensioen.

Waarom Wij Bestaan

Manegepaarden en pony’s, kermispony’s, politiepaarden, en circuspaarden staan dagelijks voor ons klaar. Ze tonen enorm veel geduld en doorzettingsvermogen, en verdragen vaak meer dan goed voor ze is. Na jarenlang hard werken zijn ze vaak zowel lichamelijk als geestelijk uitgeput. Op dat moment worden ze overbodig en vervangen door nieuwe paarden die weer geld binnenbrengen. Te vaak eindigt hun trouwe dienst in het slachthuis, omdat er op de manege geen plaats en geld is voor dieren die niet meer werken.

Onze Missie

Wij vinden dat deze dieren een beter lot verdienen na hun jarenlange inzet. Daarom zetten wij ons in om oude manegepaarden en kermispony’s een waardig pensioen te bieden. Wij willen dat deze dieren, die zoveel voor ons hebben betekend, niet in de steek gelaten worden als ze niet meer kunnen werken.

Hoe U Kunt Helpen

Samen kunnen we daadwerkelijk iets doen voor deze dieren. Iedereen die heeft leren paardrijden, heeft mooie herinneringen aan speciale momenten met hun lievelingspaard. U kunt ervoor zorgen dat deze dieren na hun jarenlange dienst een liefdevolle en zorgzame oude dag krijgen.

Laat ze niet in de steek. Steun ons en help ons om een verschil te maken in het leven van deze trouwe dieren.

Steun Ons

Wilt u helpen? Uw donatie maakt het mogelijk om voor deze dieren te zorgen. Elk bedrag helpt om een beter leven te bieden aan onze gepensioneerde manegepaarden en pony’s.