Bjuka

Bjuka

Welkom Bjuka: Een Verplicht, maar Welverdiend Pensioen

Geboren op 18 mei 2005

Oorsprong: Manege Wittebrug

Bjuka’s Verhaal

Op slechts 11-jarige leeftijd begint Bjuka aan zijn pensioen, helaas noodgedwongen door een ernstige peesblessure. Normaal gesproken zou een manegepaard met zo’n blessure niet meer ingezet kunnen worden, maar Hans en Joke, de eigenaren van Manege Wittebrug, wilden hem toch een kans geven. Omdat hun manege al meerdere oudjes bij ons heeft staan, vroegen ze of we Bjuka een plaatsje wilden geven, zodat hij in alle rust kan herstellen.

Het plan was om Bjuka na een half jaar te laten scannen en te bekijken wat de opties voor hem zouden zijn. Het belangrijkste was dat hij nu rust kreeg en pijnvrij door het leven kon gaan. Al vanaf het eerste moment heeft Bjuka zijn draai gevonden en geniet hij heerlijk van zijn rust.

Een Nieuwe Start

De geplande scan werd echter nooit gemaakt. Toen de tijd daar was, bleek Bjuka weer kreupel in draf, waardoor het onderzoek geen zin had. De beslissing werd genomen: Bjuka zou niet meer terugkeren naar het manegewerk. In plaats daarvan blijft hij bij de stichting, tot grote opluchting van zijn maten Dave en Magic. Dit olijke drietal kunnen het geweldig goed vinden en ravotten er flink op los!

Een Levendige Pensioengroep

Bjuka, Dave en Magic zijn in zo’n goede vorm (Hollands Glorie!) dat ze af en toe geremd moeten worden voor hun eigen veiligheid. Daarom staan ze soms apart in de dieetweide om hoefbevangenheid te voorkomen. Ook daar vermaken ze zich prima. Ze trekken en sleuren aan de gezonde wilgentakken die ze krijgen, dagen elkaar uit door in elkaars knieĆ«n te bijten, en na afloop verwennen ze elkaar door aan elkaars nek te raspen.

Ondanks Bjuka’s nukken hebben we veel plezier in zijn aanwezigheid en hopen we dat hij nog lang mag genieten met zijn beste vriendje Mistral.

Onze Donateurs
Anonieme donateur

Welkom bij de Stichting Manegepaardenpensioenfonds, Bjuka!