Goliath

Goliath

Welkom Goliath: Een Nieuw Thuis voor een Trouw Manegepaard

Geboren op 27 augustus 1998

Oorsprong: RSV De Hoge Devel

Goliath’s Verhaal

Samen met Chico werd Goliath aangemeld als manegepaard dat toe was aan een welverdiend pensioen. Terwijl Chico een nieuw thuis vond bij Suzanne en Jeroen, was er nog een plekje vrij bij Anja in Schijf. Anja had onlangs een van haar paarden moeten laten gaan en was op zoek naar een nieuw maatje voor haar overgebleven paard. Het idee om een oud manegepaard een fijne oude dag te bieden sprak haar en haar man erg aan.

Na een kennismaking op hun paardenparadijs en bij de manege met Goliath zelf, werd afgesproken dat Goliath naar hun toe mocht. Ondanks de uitdagingen door de Corona-pandemie, waarbij adoptieformulieren vertraging opliepen omdat volwassenen niet bij de manege mochten, werd alles in orde gemaakt en de afscheidsdatum gepland.

Op de dag van zijn vertrek was Goliath’s hele fanclub aanwezig om hem uit te zwaaien. Hij heeft een mooie indruk achtergelaten tijdens zijn werk op de manege en velen hadden tranen in hun ogen, maar waren ook blij dat hun trouwe maatje mocht gaan genieten van zijn pensioen.

Een Warm Welkom in Schijf

De reis naar Schijf verliep goed. Goliath gedroeg zich voorbeeldig op de trailer en stapte braaf uit bij zijn nieuwe thuis. Hij ging direct naar zijn versierde stalletje en na een eerste kennismaking met Sisi, begon hij aan zijn lunch. Goliath straalde zoveel wijsheid uit dat hij meteen voelde dat zijn nieuwe thuis in orde was. Anja en haar kleinkinderen verwennen hem door en door, en hij bloeit zichtbaar op.

Het oude mannetje dat zo moe en wankel was toen hij werd opgehaald, trekt nu regelmatig sprintjes door de wei als een jong dier. Het is geweldig om te zien hoe hij zowel lichamelijk als geestelijk is opgeknapt.

Dank aan Onze Donateurs

Manege De Hoge Devel is blij dat ze Goliath dit pensioen hebben kunnen gunnen dankzij Anja en een aantal donateurs. Wij zullen ervoor zorgen dat zijn pensioen zo lang mogelijk duurt en hij volop kan genieten van zijn welverdiende rust.

Onze Donateurs:

  • Anja
  • Enkele anonieme donateurs

Dankzij jullie steun kunnen we Goliath een prachtige oude dag bieden. Bedankt aan alle donateurs voor hun onmisbare bijdrage!