Harvey

Harvey

Geboren 24-05-????
Bij de stichting sinds 21-06-2022

Harvey: Van Broodmager tot Stralende Heer


Welkom Harvey: Een Nieuw Begin


Vandaag was een bijzondere dag, volgens een lief meisje. Toen ik haar vroeg waarom, antwoordde ze: “Omdat het zonnetje schijnt, omdat het een fijne dag is, en omdat we Harvey gaan halen om hem naar een plekje te brengen waar hij gras en vriendjes krijgt.” En inderdaad, we waren onderweg naar Harvey, een klein dapper kereltje waarvan de eigenaar afstand had gedaan omdat ze zich realiseerden dat ze hem niet konden bieden wat hij nodig had.

Blij dat hij die kans kreeg, en dat wij hem mochten ophalen. Hierdoor kunnen we Harvey benoemen tot ons kleinste opvangpaardje ooit bij de stichting. Klein, maar zo dapper. Met enige twijfel stapte hij die voor hem zo enorme trailer in, op weg naar zijn nieuwe thuis.

Ook voor hem is weer een mooi plekje gevonden, nadat Tirza kort daarvoor had aangegeven dat ze graag een plekje wilde aanbieden voor een kleintje van de stichting. 1 en 1 was al heel snel 2; zij werd adoptiemoeder van Harvey, en vanavond hebben we hem voorgesteld aan de andere paardjes, die natuurlijk enorm nieuwsgierig waren naar deze kruimel.

Harvey heeft de komende tijd wat extra zorg nodig, en die zal hij uitgebreid krijgen. We beginnen morgen met een bezoekje van Phyllis Naeyaert, zodat we hem de zorg kunnen geven die hij nodig heeft en verdient. Harvey is nog hengst, dus voordat we ongewild uitbreiding krijgen, wordt hij eerst geruind. Daarna mag hij uiteraard zonder hekwerk tussen hem en zijn nieuwe vrienden de rest van zijn leventje slijten.

Welkom Harvey bij Stichting Manegepaardenpensioenfonds, en heel erg bedankt Tirza voor het openstellen van stal en hart.


Ruim een jaar geleden kwam Harvey bij ons wonen. Broodmager, hengst en met weinig omgangsvormen geleerd. Maar kijk eens hoe ver hij is gekomen! Nu staat hij elke dag met zijn 31-jarige vriendin in de wei en geniet hij van zijn nieuwe leven. Welkom bij de familie, Harvey.