Nozem

Nozem

Welkom Nozem: Een Welverdiend Pensioen

Geboren op 15 mei 1995

Oorsprong: Manege De Hoge Devel

Nozem’s Verhaal

Vandaag verwelkomen we een heel bijzondere nieuwe pensionado bij onze stichting: Nozem, ook bekend als Pascal volgens zijn stamboeknaam. Geboren op 15 mei 1995, kwam Nozem op 31 juli 2009 in dienst bij Manege De Hoge Devel. Al snel vergaarde hij een schare vrienden en menselijke fans om zich heen.

Toen het nieuws bekend werd dat Nozem met pensioen mocht, mits er voldoende donateurs zouden zijn om zijn oude dag te ondersteunen, was dit in no-time geregeld. Al die lieve mensen die jarenlang met Nozem hadden gereden en plezier hadden gehad, deden gezamenlijk een duit in het zakje om Nozem nog een paar mooie jaren te laten genieten van zijn pensioen. Wat geweldig!

Een Eerste Indruk

Vooraf kregen we al een omschrijving en mooie foto’s van Nozem, samen met zijn vriend Lorenzo. De eerste foto bracht meteen een glimlach op ons gezicht; het leek alsof Nozem al zijn tong naar ons uitstak vanwege een vlek op zijn lip. Dit herinnerde ons aan het feit dat Nozem een van de beste vrienden was van Lorenzo, en we dachten meteen dat hij ook een clown op stal zou zijn, net als Lorenzo.

Karakter en Bijzonderheden

Een van zijn fans beschrijft Nozem als volgt:
“Klein, 1,62m, mooi en een stoere blik. Dat stoere bleek dus wel mee te vallen. Super braaf, maar oh wat vond jij dingen toch af en toe eng. Werd je verwend met een heerlijke liksteen, dan kroop je bijna door de opening tussen de tralies naar buiten. Levensgevaarlijk die dingen. Maar ondanks dat was je met het rijden super braaf. Ging het rijden echt goed en voelde jij je ontspannen en helemaal op je gemak, dan gingen je oren hun eigen leven leiden (dansen). Ook voor de beginnende ruiters was je een heerlijk en braaf paard. Altijd vrolijk en je deed je uiterste best, waarschijnlijk omdat je wist dat er aan het einde van de les een beloning in de vorm van een pepermuntje kwam van de instructeurs. Vaak was het dringen om je vriend Lorenzo voor te zijn, want die stond ook vooraan in de rij voor deze traktatie.”

Pensioen Verdienen

Nozem genoot het meest van knuffelen, poetsen, aandacht en in zijn vrije tijd ravotten met zijn vrienden Rocko en Lorenzo. Ondanks zijn inzet in de lessen, zag Manege De Hoge Devel dat het hem steeds meer moeite kostte. Iedere keer had hij kleine blessures en ze gaven hem alle tijd om te herstellen. Wat heeft hij genoten met zijn maatje Remco in de wei. Helaas bleek dat het belasten te zwaar werd en hij kreeg ook nog eens een peesblessure. Volgens de artsen kon hij na een jaar rust hiervan herstellen en weer aan het werk. Natuurlijk gunde de manege hem deze kans, maar vonden het ook niet eerlijk om hem na een jaar rust weer in te zetten vanwege zijn leeftijd. Hij zou dan inmiddels 23 zijn.

Dus kwam de manege weer in actie en dankzij deze lieve mensen mag Nozem nu definitief genieten van zijn welverdiende rust.

Een Nieuw Thuis

Donderdag 16 november 2017 was het zover. Met de trailer werd Nozem naar Nieuw-Vossemeer gebracht, een hele sprong voor hem, want de trailer was al eng! Gelukkig was de reis niet lang en kwam hij veilig aan bij zijn nieuwe thuis. Even wennen aan de nieuwe geuren, kleuren en vormen en dan een grote hinnik, direct beantwoord door de andere paarden op stal. Gelukkig, er zijn meer van mijn soort moet hij hebben gedacht.

Met Bobby als gids durfde Nozem zijn nieuwe stal binnen te gaan. De volgende ochtend voelde hij zich al wat meer op zijn gemak. Samen met Bobby ging hij naar buiten in de paddocks. Binnen no-time had hij zich aangepast aan zijn nieuwe omgeving, compleet met een heerlijke duik in de modder.

Bedankt aan Onze Donateurs

Het bordje is inmiddels een stukje kleiner, maar het is goed, Nozem. Jouw naam komt erop en hopelijk blijft die er nog jarenlang opstaan. Wij genieten nu al met volle teugen van jou!

Onze Donateurs
AM v d Wijden
F. v d Wijden
L. Keijmel
L. van Noort
R.D. Masius
Wim v Oorschot
MJC van Rietschoten
J.C. Ooms
K. Zwaneveld – de Weijze
C. Keijzerwaard
Adena D.V
W. Thape – Van Eersel
Renske Gahrman
M.Y van Prooyen
J.H. V D Velde
D.H. Geijs
Anja van Pelt
J van Maren
A. Westerbaan
M.J Vos van Eijseden
A.s. Sprokkereef
K. Hoogstraten – Hofland
C. Meijer
M. van Maren
T.S. Bezemer
S. Baars
P. Bussing
Birgit Bender

Welkom bij de Stichting Manegepaardenpensioenfonds, Nozem!