Safier

Safier

Welkom Safier: Een Nieuw Begin bij de Stichting

Geboren: 24 april 1999

Bij de stichting sinds: 25 april 2022

Afkomstig van: RSV de Scheldestad te Vlissingen

Safier’s Verhaal

Gisteren was het net Hamsterendag bij onze stichting, want we mochten niet één, niet twee, maar drie nieuwe bewoners verwelkomen! Dit is voor ons altijd een spannend moment, maar voor deze oude leermeesters leek het weinig indruk te maken. Hun levenservaring en flexibiliteit zijn bewonderenswaardig, vooral wanneer ze met pensioen mogen samen met hun beste vriendjes.

De Reis van Sterre en Unicum

Sterre stond al in de startblokken toen we ’s ochtends bij de manege aankwamen, en niet veel later kwam Unicum de hoek om scheuren om haar op te halen. Samen liepen ze voor de laatste keer door de manegegang, op weg naar de trailer. Onderweg gedroegen ze zich als voorbeeldige passagiers, vrolijk koekeloerend uit de raampjes.

Bij aankomst waren ze direct op hun gemak, ondanks de nieuwe omgeving en het onverwachte gezelschap van nieuwsgierige ezeltjes. Sterre nam moedig het voortouw, terwijl stoere Unicum wat nerveus was. Gelukkig hielden de ezeltjes afstand, en al snel hadden Sterre en Unicum alleen nog oog voor het gras. Zij aan zij begonnen ze aan hun eerste hapjes in hun nieuwe thuis.

De Aankomst van Safier

Terwijl we genoten van de aankomst van deze twee kanjers, wachtten we vol spanning op de komst van Safier. Deze grote knapperd werd gebracht door Marleen en haar man vanuit RSV de Scheldestad te Vlissingen. Ook zijn aankomst verliep bijzonder relaxed; zodra hij uit de trailer stapte, werd zijn hoofd als een magneet naar de grond getrokken, waar hij meteen begon te grazen.

Het was een bijzondere dag voor Safier, want hij was net jarig geweest. Wat een prachtig verjaardagscadeau om met pensioen te mogen gaan! We hopen dat Safier, Sterre en Unicum het goed met elkaar kunnen vinden en genieten van hun oude dag. Ze krijgen de tijd om zich aan te passen en hun nieuwe plek helemaal eigen te maken voordat ze worden geïntroduceerd aan de andere oudjes.

Dank aan de Adoptanten

We zijn ontzettend dankbaar voor de adoptanten die bijdragen aan de oude dag van deze dieren. Deze paarden hebben dag in dag uit voor velen klaar gestaan en kilometers gelopen. Het is mooi om te zien dat mensen niet alleen de lusten, maar ook de lasten delen.

Zeg nou zelf, €2,50 per maand is toch een kleine bijdrage als je weet dat je daarmee een dier een fijne oude dag kunt geven? Samen kunnen we de wereld een klein beetje mooier maken.

Welkom Safier, Sterre en Unicum! In de eerste reactie een filmpje van vanmorgen bij het ontbijt.

Met dank aan:

RSV de Hoge Devel

Ruitersportvereniging de Scheldestad


We kijken ernaar uit om de avonturen van Safier, Sterre en Unicum te delen en hopen dat ze nog vele gelukkige jaren bij ons mogen beleven.