Sterre (Shakira)

Sterre (Shakira)

Welkom Sterre: Een Nieuw Begin bij de Stichting

Geboren: 22-04-2003

Bij de stichting sinds: 25-04-2022

Afkomstig van: RSV de Hoge Devel, Zwijndrecht

Sterre’s Verhaal

Het was een bijzondere dag gisteren: niet één, niet twee, maar drie nieuwe bewoners arriveerden bij onze stichting. Elke nieuwe aankomst is altijd spannend, maar voor onze ervaren leermeesters leek het nauwelijks indruk te maken. Het is prachtig om te zien hoe wereldwijs en flexibel deze paarden zijn, vooral wanneer ze met pensioen mogen samen met hun allerbeste vrienden.

Sterre stond al in de startblokken toen we ’s ochtends op de manege kwamen. Niet veel later verscheen Unicum om de hoek. Het was duidelijk dat hij kwam om Sterre op te halen voor hun gezamenlijke vertrek. Voor de laatste keer liepen ze samen door de gangen van de manege, op weg naar de trailer.

Onderweg bleken ze voorbeeldige passagiers, nieuwsgierig uit de raampjes kijkend en helemaal relaxed. Maar eenmaal aangekomen bij hun nieuwe thuis, wachtte er een verrassing: ezeltjes! Nieuwsgierig kwamen deze kleine dieren even bij de trailer kijken, wat Sterre wel gek vond, maar met dappere stappen samen met Debbie voorbijliep. Grote, stoere Unicum had echter wat meer tijd nodig om aan de ezeltjes te wennen.

Gelukkig verdween al snel alle spanning toen Unicum en Sterre de eerste stappen in hun nieuwe weide zetten. Ze hadden alleen nog maar oog voor het verse gras. Direct op hun gemak, stonden ze zij aan zij te grazen. Het was een prachtig gezicht en een opluchting te zien hoe goed het al meteen ging met deze twee kanjers.

Nieuwe Vrienden

Na de aankomst van Sterre en Unicum, begonnen we af te tellen tot de komst van Safier, een grote knapperd die werd gebracht door Marleen en haar man vanuit RSV de Scheldestad in Vlissingen. Ook zijn aankomst was bijzonder relaxed. Met zijn hoofd als door een magneet naar de grond getrokken, begon hij direct heerlijk gras te eten. Wat een geschenk om op je verjaardag met pensioen te mogen gaan!

We hopen dat dit drietal het goed met elkaar zal vinden. Ze hebben de tijd om hun nieuwe plek helemaal eigen te maken voordat ze worden geïntroduceerd bij de andere oudjes. Tot die tijd kunnen ze samen genieten van hun oude dag.

Dank aan de Adoptanten

Heel hartelijk dank aan de adoptanten die bijdragen aan de oude dag van onze paarden. Deze dieren hebben dag in, dag uit voor velen klaar gestaan en kilometers gelopen. Het is fijn dat men niet alleen de lusten maar ook de lasten deelt. Want zeg nou zelf, € 2,50 per maand kan toch iedereen wel missen als je weet dat je daardoor een dier een fijne oude dag kunt geven? Alleen samen kunnen we de wereld een klein beetje mooier maken.

Welkom Sterre, Unicum en Safier!


Met dank aan:
RSV de Hoge Devel
Ruitersportvereniging de Scheldestad