Taco

Taco

Welkom Taco: Een Pensioen op Dierendag voor een Bijzonder Paard

Geboren op 7 juni 2000

Oorsprong: RSV De Hoge Devel

Taco’s Verhaal

Bij onze stichting streven we ernaar om elke dag dierendag te laten zijn, maar voor Taco werd dit pas echt werkelijkheid toen hij op 4 oktober, Dierendag, van zijn pensioen mocht gaan genieten. Taco, geboren op 7 juni 2000, heeft jarenlang trouwe dienst bewezen bij Manege De Hoge Devel. Vandaag begint zijn welverdiende rustperiode.

Een peesblessure maakte dat Taco niet langer geschikt was voor het intensieve manegewerk, maar de liefde en waardering die hij ontving waren onverminderd groot. Het werd al snel duidelijk hoe bijzonder en geliefd hij was door de vele foto’s en berichtjes op Instagram. Taco heeft iets speciaals waarmee hij harten verovert: zijn zachtaardigheid en intelligentie.

Taco’s Bijzondere Talenten

Taco wist precies wat er van hem werd verwacht. Tijdens de carrousellessen deed hij trouw zijn rondje en kende hij de routine op zijn duimpje. Zelfs tijdens een wedstrijd, waar hij moest invallen en aan de andere kant van de baan moest staan, wilde hij instinctief linksaf in plaats van rechtsaf, omdat dat zijn gebruikelijke plek was. Bij proefjes dacht hij graag met je mee, zoals wanneer hij bij punt A afwendde omdat hij wist dat dit in de les ook altijd moest.

Niet alleen in de lessen blonk Taco uit, hij was ook een expert in kusjes geven. Zijn zachtaardige neus zorgde ervoor dat hij menig bril van zijn fans hun neus kegelde, maar op zo’n vriendelijke en knappe kanjer kun je niet boos worden.

Een Nieuw Thuis

Vandaag begint Taco’s pensioen. Hij is welkom als gezelschapsmaatje bij Lucienda en Colin Hof. Zij hebben hun hart, stal, en paddock Paradise opengesteld voor Taco, waar hij onbezorgd oud mag worden met zijn nieuwe vrienden Cool Runnings en little princess Chucky.

De eerste kennismaking was mooier dan we hadden kunnen hopen. Cool Runnings verwelkomde Taco met open armen, en het was vanaf het eerste moment duidelijk dat deze twee heren dikke maatjes zouden worden. Geen aftasten, geen gewenning of geklier, gewoon een warme: “Welkom thuis, Taco. Laten we samen het hooinet leeg eten en daarna op verkenning gaan. Ouwe jongens krentenbrood.”

Een Welverdiend Pensioen

Voor ons kon er geen mooiere start zijn van zijn nieuwe leven als pensionado. Wij wensen Taco nog vele jaren speelplezier in het mooie Ossendrecht samen met Cool en Chucky.

Dank aan Onze Donateurs:

  • Anja
  • Enkele anonieme donateurs

Dankzij jullie steun kunnen we Taco een prachtige oude dag bieden. Bedankt aan alle donateurs voor hun onmisbare bijdrage!

Welkom bij de Stichting Manegepaardenpensioenfonds, Taco!