Unicum

Unicum

Welkom Unicum: Een Nieuw Begin voor een Oude Leermeester

Geboren: 20 mei 1997

Bij de stichting sinds: 25-04-2022

Afkomstig van: RSV De Hoge Devel, Zwijndrecht

Unicum’s Verhaal

Het was een bijzondere dag gisteren, want niet één, niet twee, maar drie nieuwe bewoners arriveerden op dezelfde dag bij onze stichting. Een moment van spanning voor ons, maar voor deze ervaren paarden leek het nauwelijks indruk te maken. Het benadrukt hoe wereldwijs en flexibel deze oude leermeesters zijn, vooral als ze met hun beste vriendje met pensioen mogen gaan.

Unicum en zijn trouwe vriend Sterre waren er helemaal klaar voor. Toen we ’s ochtends op de manege kwamen, stond Sterre al in de startblokken. Niet veel later kwam Unicum enthousiast de hoek om rennen om Sterre op te halen. Samen liepen ze voor de laatste keer door de gang van de manege, op weg naar de trailer.

Onderweg gedroegen ze zich als voorbeeldige passagiers, beiden vrolijk uit de raampjes kijkend. Ze waren opvallend ontspannen. Dit merkte je meteen toen ze hun eerste stappen uit de trailer zetten. Hoewel de nieuwe omgeving en het andere uitzicht wat vreemd waren, en er nieuwsgierige ezeltjes naar de trailer kwamen kijken, bleef vooral Sterre kalm en liep dapper voorbij. Unicum had wat meer moeite en kroop bijna bij Carina in haar nek, maar uiteindelijk gingen ook de ezeltjes op afstand en was er alleen nog maar oog voor het gras.

Unicum, afkomstig van RSV De Hoge Devel in Zwijndrecht, voelde zich al snel op zijn gemak. Samen met Sterre begon hij tevreden aan zijn eerste maaltje gras. We waren blij om te zien dat het met deze twee kanjers meteen zo goed ging.

Dank aan de Adoptanten

We willen onze adoptanten heel hartelijk danken voor hun bijdragen aan de oude dag van onze dieren. Deze paarden hebben dag in dag uit voor velen klaar gestaan, kilometers gelopen, en het is fijn om te zien dat men niet alleen de lusten maar ook de lasten deelt. Met een kleine bijdrage van € 2,50 per maand kunnen we samen de wereld een klein beetje mooier maken en deze dieren een fijne oude dag geven.

Welkom Unicum

Welkom Unicum, samen met Sterre en Safier, bij de stichting. We hopen dat jullie snel je plekje vinden en genieten van jullie pensioen. Dankzij de steun van onze geweldige gemeenschap kunnen we jullie een welverdiende rust geven.

Bekijk hieronder een filmpje van het ontbijt van deze ochtend, waar Unicum en zijn vrienden genieten van hun nieuwe thuis.

Hartelijke groeten,

De Stichting Manegepaardenpensioenfonds