Gabber

Gabber

Gabber

Overleden 19-12-2018

Gabber, waar moet ik beginnen….. 1988 was jou geboorte jaar, over een paar maanden zou je 31 worden. Voor zo’n groot paard al een unicum.

Helaas moet ik na een enorm verdrietig onverwacht afscheid ook voor jou je laatste hoofdstuk schrijven.

Na Vincent, Wiskey en Bravour had ook jij het geluk dat je vanuit manege de Scheldestad in Vlissingen met pensioen mocht gaan in de hoop dat je nog een paar jaartjes zou kunnen genieten.

Na 6 jaar werk op de manege was het te gevaarlijk geworden om jou in te zetten, niet omdat je niet wilde, maar omdat je niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk wel eens een beentje vergat.

Door een co√∂rdinatie probleem werd jou berijden te moeilijk, maar je was zo lief…..

Zo kwam je bij ons, en die gehoopte paar jaartjes werden er uiteindelijk nog best veel, wat ben je lang bij ons geweest, en elke zomer vreesden we weer voor de komende winter… zou je er weer doorheen komen.

En als de winter dan voorbij was vroegen we onszelf af, zou je de volle zomer nog mogen meegenieten.

Meid wat heb je genoten, je hebt alles uit je verdiende pensioen gehaald wat je kon.

Je hebt vrienden gemaakt in de paardenwereld, in de ponywereld, en je hebt vele harten gestolen.

Qay was jou vertrouweling, en Mistral was jullie ponykind, stoer voor de buitenwereld, maar als het er op aan kwam was jij degene die de anderen geruststelde en het voortouw nam terwijl de 2 heren snuivend achter jou kropen.

Ook in stal was jij degene die bepaalde dat jij graag als eerste de knuffels kreeg, je stak je grote hoofd zover mogelijk naar voren, waardoor je meer leek op een giraffe met die voorpluk die nooit leek te groeien. En dan eiste je aandacht.

Lieve Gabber, jou beeld zit voor altijd in mijn gedachten, waar t voor altijd gekoesterd wordt want in t echt hebben we gisteren afscheid genomen waarbij ik alleen maar kan wensen dat je weer bij je oude vrienden bent, en van bovenaf de boel beneden een beetje in de gaten houd. Ook jij krijgt een ere plekje bij de anderen. Rust zacht lieve kanjer, je hebt t goed gedaan…..