Nieuw tijdperk

Nieuw tijdperk

Nieuw tijdperk

Vandaag kwam er een einde aan een tijdperk en begon een nieuw hoofdstuk voor de oudjes.

16 jaar lang hebben we lief en leed gedeeld op de locatie in Nieuw Vossemeer. We hebben talloze nieuwe kennismakingen beleefd en helaas ook vaak afscheid moeten nemen van geweldige paarden en pony’s. Deze dieren konden in de formatie van een kudde weer heerlijk paard zijn, rennen, spelen en genieten wanneer zij wilden, als dank voor hun jaren van tomeloze inzet om mensen te plezieren.

20 jaar geleden begon de droom van de stichting, een droom die aanvankelijk onhaalbaar leek door teleurstelling op teleurstelling. Maar toen verscheen er een lichtpuntje, dichterbij huis dan verwacht. De overburen hadden na jarenlang overleg met de gemeente eindelijk de vergunningen rond voor het stallen van paarden, zonder verdere invulling. Na een eerste gesprek en een paar slapeloze nachten hebben we de knoop doorgehakt, en alles kwam in een stroomversnelling.

Uiteindelijk hebben we afgelopen zaterdag alles zover in orde gekregen dat we de laatste 11 paarden konden verhuizen met een stoet van trailers. De 20 stallen op de nieuwe locatie zijn nu gezellig gevuld. Het is genieten om de paarden zo te zien staan, na bijna 20 jaar dromen is het nu werkelijkheid geworden. Keihard werken, eelt op mijn handen, pijn in mijn rug, stijve enkels, maar zo dankbaar.

Onze dankbaarheid gaat vooral uit naar de vele vrijwilligers die hun handen uit de mouwen steken om van deze droom een succes te maken. Natuurlijk zijn er nu weer extra zorgen met het oog op de economie en de onzekerheden die vast en zeker gaan komen. Maar we hopen dat we vanaf deze plek nog vele jaren veel paarden gelukkig kunnen maken.

Dank aan:

Laten we samen blijven bouwen aan een betere toekomst voor onze geliefde paarden!