Nieuwe schoenen voor Sterre.

Nieuwe schoenen voor Sterre.

Nieuwe schoenen voor Sterre.

Sterre is sinds ca 2 jaar met Pensioen.

Samen met haar vrienden Unicum, Saxie en Topaz vormt ze een eigen groepje binnen de grote kudde.

Helaas is Sterre momenteel heel erg aan het sukkelen.

Vorig jaar al hoefbevangen, en er door getrokken door Ria de Vos, die haar om de 4 weken kwam bekappen.

En nu tijdens de modderperiode.

“waarschijnlijk ” een misstap of uitglijder gemaakt waardoor ze vast kwam te zitten in haar achterhand en een oude blessure weer ging opspelen. Dierenartsen erbij, medicatie & pijnstillers.

Margreet van Alona heeft haar diverse malen behandeld, bekappers Barbara Hoekstra en Taura, van hoofcare Taura, hebben haar hoefjes bekapt en Osteopaat Sita Huisman heeft haar behandeld, waardoor ze ook weer fijner in haar lijf kwam te zitten, na behandeling liep ze zelfs verrassend goed, tot ze s ’avonds stokkreupel de wei uit kwam, maar niet haar pijnlijke been, het andere been was nu het grootste probleem

Na opluchting dus weer zorgen. Wat gaan we doen…..

Overleg met Sita en Barbara, die allebei direct een gaatje in hun agenda maakten om Sterre te bezoeken.

S ’avonds in bed bedacht dat het misschien ook een hoefzweer kon zijn, Sita bedacht

s ’middags na het zien van Sterre dat het 95 % zeker een hoefzweer was, Barbara zou ín de avond komen, het beeld gaf volgens haar ook 85 procent een flinke zweer, maar na lang zoeken helaas geen zweer gevonden.

Vanwege de pijn stond Sterre al langere tijd op pijnstillers/ ontstekingsremmers, dus reële kans dat er een diepe zweer zit die door de hoeveelheid pijnstillers/ ontstekingsremmers nog niet rijp is. Dus inpakken, weken, en duimen dat het snel zou openbreken.

Afgelopen dagen zagen we heel voorzichtig verbetering bij Sterre in de zin van meer staan, minder liggen, Margreet had toevallig cursus op onze locatie, dus die hield Sterre het hele weekend nauwlettend in de gaten en ontfermde zich over haar door middel van extra ondersteuning. Dus we hopen er het beste van.

En dan ineens wordt er vanmorgen een doos bezorgd van Equischoen met spullen voor Sterre om haar te ondersteunen in het herstelproces.

Stiekem geregeld door Barbara, en gedoneerd door Equischoen.

Een bedrijf gespecialiseerd in hoefschoenen voor paarden.

Het is hartverwarmend dat er zoveel mensen met Sterre meedenken, voor haar klaarstaan en hopen dat het goedkomt.

Dat er naast twijfels van onszelf ook een sprankje hoop blijft, dat het inderdaad zoals iedereen denkt alleen “maar” een zeer pijnlijke hoefzweer is, en dat ze zodra dat eruit is nog een fijn aantal jaar mag genieten.

Dank iedereen voor de geweldig lieve steun!

www.equischoen.com