Welkom Sterre, Unicum en Safier!

Welkom Sterre, Unicum en Safier!

Welkom Sterre, Unicum en Safier!

Gisteren leek het wel hamsterdag bij ons! Niet één, niet twee, maar drie nieuwe bewoners zijn gearriveerd op onze manege. Voor ons altijd weer spannend, maar voor hen lijkt het weinig indruk te maken. Het toont weer eens aan hoe wereldwijs deze oude leermeesters zijn, met hun rijke levenservaring en flexibiliteit zodra ze zich op hun gemak voelen – vooral wanneer ze met pensioen mogen samen met hun allerbeste paardenvriendjes.

Sterre stond al in de startblokken toen we vanmorgen op de manege aankwamen, en niet veel later scheurde Unicum de hoek om om Sterre op te halen voor hun vertrek. Samen liepen ze voor de laatste keer door de gang van de manege, op weg naar de trailer. Onderweg waren ze voorbeeldige passagiers, nieuwsgierig uit de raampjes koekeloerend.

Eenmaal hier aangekomen, merkten we direct hun chillheid – hoewel, nieuwe omgeving, ander uitzicht, en ezeltjes die nieuwsgierig kwamen kijken. Sterre nam samen met Debbie dapper het voortouw om voorbij de ezeltjes te lopen, terwijl Unicum zich stoer maakte en bijna bij Carina in haar nek kroop. Gelukkig bleven de ezeltjes op afstand na meerdere pogingen van Unicum om ze weg te blazen. Daarna hadden ze alleen nog maar oog voor het verse gras.

We waren enorm blij dat het gelijk zo goed ging met deze twee kanjers, afkomstig van RSV de Hoge Deel in Zwijndrecht. En toen was het aftellen tot de komst van Safier, ook zo’n grote knapperd. Marleen en haar man brachten hem vanuit RSV de Schelde Stad in Vlissingen, en ook zijn aankomst verliep heerlijk relaxed. Zijn hoofd werd als door een magneet aangetrokken naar de grond om gras te eten – een perfect verjaardagsgeschenk, gezien Safier gisteren jarig was!

We hopen dat dit drietal elkaar goed kan vinden en kijken nu al uit naar hun introductie bij de andere oudjes zodra het kan. Tot die tijd kunnen Sterre, Unicum en Safier hun nieuwe plekje helemaal eigen maken en genieten van hun welverdiende oude dag.

Onze hartelijke dank gaat uit naar de adoptanten die bijdragen aan hun oude dag. Deze dieren hebben jarenlang klaargestaan voor velen, kilometers gelopen. Het is fijn dat men niet alleen de lusten, maar ook de lasten wil delen.

Samen maken we de wereld een beetje mooier. Want zeg nou zelf, € 2,50 per maand kan toch iedereen wel missen als je daarmee een dier een fijne oude dag kunt geven?

Welkom Sterre, Unicum en Safier!

RSV de Hoge Devel Ruitersportvereniging de Scheldestad