Vriend worden van de stichting?

Vriend worden van de stichting?

Stichting Manegepaardenpensioenfonds is opgericht in 2003 omdat wij en met ons vele paarden- liefhebbers vinden dat deze dieren recht hebben op een pensioen zoals u en ik.

Manegepaarden, kermispony’s, politiepaarden, circuspaarden…. Het zijn stuk voor stuk dieren die dag in dag uit klaar staan om de mens te plezieren of te helpen. Manegepaarden en pony’s moeten heel wat doorstaan en beschikken vaak over enorm veel geduld, waarbij ze veel meer toestaan dan eigenlijk goed voor ze is, na jarenlang hard werken zijn ze dan vaak lichamelijk maar ook geestelijk opgebrand.

Op dat moment worden ze overbodig, ze brengen geen geld meer binnen. Een nieuw paard neemt hun plaats in, die brengt immers weer geld in het laatje en het paard wat jarenlang zijn best heeft gedaan wacht veel te vaak het intrieste einde in het slachthuis. Hun toekomst ziet er vaak somber uit, op de manege is geen plaats en geld voor dieren die stil staan.

Vindt u dat ze dat verdienen na hun jarenlange inzet ?

Laat ze niet in de steek als ze het niet meer trekken, deze dieren zijn afhankelijk van ons, van U. Samen kunnen we daadwerkelijk iets doen voor dat oude manegepaard, of die kermispony. Iedereen die heeft leren paardrijden heeft wel een mooie herinnering aan een speciaal moment met zijn of haar lievelingspaard u toch ook ?

[doneren_met_mollie]