Luna 2

Luna 2

In Memoriam: Luna 2

Geboren: 19 juni 1993

Bij de stichting sinds: 19 november 2013

Afkomstig van Manege de Wittebrug


Lieve Luna 2, het is alweer een paar dagen geleden dat we onverwacht afscheid van je moesten nemen. Het heeft even geduurd om de moed te vinden om jouw laatste verhaal op te schrijven. Het voelt nog steeds onwerkelijk dat je er niet meer bent.

Bijna tien jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met jou. Je werkte bij Manege de Wittebrug in Den Haag en was altijd een trouwe partner in de lessen en buitenritten. Helaas bleek je ernstig allergisch voor knutjes, wat je pijnlijke open plekken bezorgde over je hele lijf. Hans en Joke van de manege wilden je niet zomaar opgeven en besloten je een kans te geven om bij ons te komen wonen. We zouden bekijken of je huidproblemen zouden verbeteren in een andere omgeving.

Al snel voelde je je thuis bij ons en vond je een bijzondere band met Remember, die ook van de Wittebrug kwam. Jouw allergie verdween en je bloeide helemaal op. Samen met Remember vormde je een hecht team. Wat hij niet durfde, durfde jij wel. Jij was zijn veilige haven en leidde hem door alle uitdagingen heen.

In september vorig jaar verhuisden jullie samen met ons naar een nieuwe locatie. Jij stapte vol vertrouwen de trailer op en gaf Remember de moed om je te volgen. Hoewel de nieuwe omgeving spannend was, gaf jouw aanwezigheid de nodige rust aan de anderen. Jullie vormden al snel een hecht clubje samen met Levi en Mistral. Jij was hun stabiele factor, en jouw aanwezigheid maakte van de nieuwe plek een thuis voor hen allemaal.

Jouw leiderschap straalde door in alles wat je deed. Of het nu ging om de smalle paadjes langs hoge zandbergen, de maïsvelden of de kudde van 300 schapen die om jullie heen liep, niets was jou te gek. Samen met jouw groepje overleefde je alles met gemak.

Helaas kwam er pas geleden een onverwacht einde aan dit prachtige leven. Een foute beweging, misschien een scheurtje in je bot, we zullen het nooit weten, maar het was meteen duidelijk dat we je moesten laten gaan. Gelukkig waren er op dat moment twee lieve vrijwilligers die direct in actie kwamen. Hierdoor konden de dierenarts en ik snel bij je zijn, en je hebt je laatste momenten doorgebracht te midden van je kudde.

Ik hoop dat je de steun en aanwezigheid van zowel je kudde als je mensenvrienden hebt gevoeld. Je was voor hen een rots in de branding, en ze missen je ontzettend. Toch merkten we dat het afscheid hen goed deed. Ze wisten wat er gebeurd was en konden het een plekje geven. Dankzij de andere oudjes in de grote kudde hebben ze een vangnet gevonden en hun weg weer gevonden.

Jouw aanmelding als pensioenpaard op 19 november 2013 had een kanttekening. Bij Manege de Wittebrug kreeg je ernstige reacties op steekvliegjes, met bloedende wonden als gevolg. Als laatste redmiddel werd besloten dat je naar ons mocht komen. Gelukkig bleek het de juiste beslissing. Vanaf je eerste zomer bij ons had je geen last meer van de open plekken door vliegen of ander ongedierte. Je was ontzettend gelukkig in je kudde, die je samen met Remember onder controle hield.

Luna, jouw tweede leven begon op 19 november 2013 en je hebt ons sindsdien ongelooflijk veel vreugde gebracht. Je was een betrouwbare leider en een liefdevolle vriendin voor iedereen in je omgeving. We zullen je altijd herinneren als de sterke, moedige en lieve merrie die je was.

Dankzij jouw donateur, Rene Sauer, konden we je deze tweede kans geven. We zijn hem en alle anderen die jou steunden enorm dankbaar.

Rust zacht, lieve Luna. Je blijft voor altijd in onze gedachten en in onze harten.


Met dank aan:

Rene Sauer


We kijken ernaar uit om de mooie herinneringen aan Luna 2 te koesteren en hopen dat haar verhaal vele anderen zal inspireren.