Welkom

Welkom bij Stichting Manegepaardenpensioenfonds!

Welkom op onze website, waar we u graag meenemen in het hartverwarmende verhaal van Stichting Manegepaardenpensioenfonds. Hier geloven we dat onze geliefde viervoeters, zoals manegepaarden, kermispony’s, politiepaarden en circuspaarden, recht hebben op een waardig pensioen, net als wij mensen.

Onze stichting is opgericht in 2003, gedreven door de passie van vele paardenliefhebbers die vinden dat deze dieren na een leven vol toewijding en hard werken rust en verzorging verdienen. Manegepaarden en pony’s hebben vaak heel wat doorstaan en tonen een geduld dat grenzeloos lijkt. Maar na verloop van tijd raken ze fysiek en mentaal uitgeput.

Helaas worden deze dieren vaak als overbodig beschouwd zodra ze niet langer geld opbrengen. Een nieuw paard neemt hun plaats in en zij worden vergeten, soms zelfs geconfronteerd met een triest lot in het slachthuis. Maar verdienen zij dit na jaren van toewijding en dienstbaarheid?

Wij vinden van niet. Wij geloven dat ze het verdienen om oud te worden in vrede en comfort, na alles wat ze voor ons hebben gedaan. Daarom zijn we er voor hen, om ze niet in de steek te laten wanneer ze ons het meest nodig hebben.

Samen met uw steun kunnen we een verschil maken voor deze prachtige dieren die zo’n belangrijke rol hebben gespeeld in ons leven. Laten we samen voor ze zorgen en hen de liefde en respect geven die ze verdienen.

We nodigen u uit om meer te ontdekken over ons werk en hoe u kunt helpen. Want elke herinnering aan een speciaal moment met een paard is er één om te koesteren, en samen kunnen we ervoor zorgen dat deze herinneringen blijven voortleven.

Bedankt voor uw bezoek aan onze website. Laten we samen de wereld van deze bijzondere dieren een beetje mooier maken.

Met warme groeten,

Het team van Stichting Manegepaardenpensioenfonds