Een Dappere Dame en Haar Geleidepony

Een Dappere Dame en Haar Geleidepony

Een Dappere Dame en Haar Geleidepony

Enkele jaren geleden kwam er een bijzondere pony bij ons die maar één oog had. Onlangs merkten we dat ze steeds onzekerder werd in de grote kudde en niet meer graag naar buiten wilde. Toen de dierenarts bij ons op stal was, besloten we haar gezonde oog te laten onderzoeken. Helaas bleek dat ze ook met dit oog niet meer goed kon zien; haar pupil sluit niet meer, waardoor fel licht voor haar onaangenaam is.

Om haar te helpen, hebben we een speciale kap met UV-filter voor haar aangeschaft. Daarnaast heeft ze nu haar eigen wei, waar ze gezelschap krijgt van Goliath, die zich heeft ontpopt tot haar beste “slechtziende” geleidepony. Dankzij Goliath durft onze dappere dame weer naar buiten. Ze draaft en galoppeert vol vertrouwen, altijd vlak achter haar trouwe begeleider.

Het is prachtig om te zien hoe snel ze zich aanpast aan haar nieuwe situatie en hoe ze accepteert dat de dingen zijn zoals ze zijn, terwijl ze blijft denken in mogelijkheden. Onze dappere dame en Goliath vormen een inspirerend duo, dat ons eraan herinnert hoe veerkrachtig en vindingrijk dieren kunnen zijn.