Sjakie

Sjakie

Sjakie

Overleden: 01-04-2016

1 April, de dag dat je achter elke daad, elke zin, en achter elk woord bedacht moet zijn op een grap ik was dan vanmorgen ook op alles voorbereid, behalve op dat ene telefoontje van Ingeborg. ” Bel de dierenarts maar want het gaat niet goed met Sjakie ” dit was geen grap helaas….. Sjakie, onze kleine dappere ex kermispony. in de winter van 2010 hebben we jou opgehaald in de buurt van Tongeren. Je had je “diensttijd” erop zitten er was geen werk meer voor jou op de kermis.

Ik wist niet eens dat het bestond, maar jij was een van de zogeheten draaimolen pony’s. Ik dacht dat die altijd van kunststof waren en mechanisch ronddraaiden, maar jou draaimolen was een groot wiel met stangen en buizen die ronddraaide en daaraan vast om de anderhalve meter een levende pony waarop kinderen een ritje konden maken.

Ruim 26 jaar heb jij dag in dag uit het zelfde rondje in de draaimolen gelopen, steeds met een ander kind op je rug die daar in hun onschuld veel plezier aan beleefden, maar of het voor jou zo plezierig was……..

Enfin, na bemiddeling van een andere stichting die zich inzetten voor dierenrechten in Belgie mochten wij je ophalen.

Na een lange glibberige rit terug ging thuis op stal de klep open, en daar stond je… Midden in die grote trailer, waar wel 10 Sjakies in pasten. Je was moe maar ook nieuwschierig en stapte voorzichtig van de klep af. Bij de eerste kennismaking waren wij al verliefd op je, jou lieve karakter, maar ook bij Zero was jou aankomst niet ongemerkt gebleven.

Eindelijk een maatje van zijn eigen formaat, waar hij echte jongensdingen mee kon doen!

En genoten hebben jullie, ruim 5 jaar lang heerlijk genoten van je pensioen, van het terug “pony” mogen zijn, gewoon zorgeloos genieten van je maatjes, van de rust en het vrij buiten kunnen zijn, buiten in de wei, gras eten……het was voor jou de hemel op aarde. Daar op die plek waar je zoveel van hield hebben we vandaag afscheid genomen van jou Sjakie, maar de herinneringen die je achterlaat blijven voor altijd bestaan.

Rust zacht kleine grote vriend.