Chico

Chico

Chico

Chico

01-01-1994

Chico is afkomstig van Hippisch Centrum Rucphen

Chico

Na heel veel jaren trouwe dienst op Hippisch Centrum Rucphen (voorheen de Vijfsprong )

Is Chico vrijwel tegelijk bij ons aangemeld voor zijn oude dags voorziening met Goliath.

Even leek er een klink in de kabel te komen omdat de stallen op de plek waar we als stichting stallen huren allemaal vol zaten, maar onverwachts werden we benaderd door bekende vrienden van de stichting die onlangs hun paardenvriendinnen moesten laten gaan dat ze graag een plekje beschikbaar wilden stellen voor een ouder ponytje via de stichting.

Overleg volgde en zowel voor Chico als voor Goliath werd alles geregeld voor hun oude dag.

Chico is liefdevol opgenomen als gezelschapspony in de kudde van Harry en Finn, bij Suzanne en Jeroen Koolen te Huijbergen onder zorg van de stichting.

Chico is 27 op het moment dat hij bij de stichting is gekomen, heeft ontzettend veel kindjes leren rijden in zijn tijd bij de Vijfsprong, en nadien ook bij de nieuwe manege eigenaren toen het Hippisch Centrum Rucphen werd, hij was nog als laatste over van de manegepaarden want helaas is ook deze manege moeten stoppen met de manegelessen mede door Covid-19. Gelukkig zijn alle paardjes goed terecht gekomen en Chico mag bij ons oud worden.

Chico zou een luchtzuiger zijn als hij op stal staat, dus een plekje waar hij een inloopstalletje tot zijn beschikking heeft leek ons ideaal voor hem, zo kan hij zelf bepalen waar hij zich het prettigste voelt. En dat hij liever buiten dan binnen staat is wel duidelijk, regen, wind of sneeuw het maakt hem niet uit, samen met zijn nieuwe vrienden struint hij door de wei en staat hij regelmatig met ze rond de hooiruif.

Chico is een heel tevreden blij ei, die altijd vrolijk is, geniet van de aandacht, kroelsessies en borstelbeurten, maar zodra je met een halster aankomt is er lichte paniek, want dan laat hij je eerst vrolijk de hele wei doorrennen tot hij zeker weet dat hij vooral niet naar binnen hoeft

Chico is met zijn billen in de boter gevallen, hopelijk mogen we nog lang van hem genieten.

Dit zijn mijn donateurs

Margreet Bouwmeester van Alona
Carla van Hippisch Centrum Rucphen